Transdevs bussförarutbildning - "The Academy"

Bussförarutbildning

I februari 2019 startade vi en egen trafikskola i Göteborg, ”Transdev Academy”, där du under 10 veckor kan utbilda dig till bussförare med en garanterad tillsvidareanställning efter examen. Inga tidigare erfarenheter krävs. 

Så här ser vårt upplägg ut för utbildningen:

Du får lära dig om ett spännande yrke och får ditt busskörkort betalt samt lön under utbildningen. Utbildningen är 10 veckor lång. Efter avklarad och godkänd utbildning blir du anställd hos Transdev, en av världens största kollektivtrafikoperatör.

För att kunna söka till utbildningen ska du ha:

  • B-körkort
  • goda kunskaper i svenska, både avseende tal och skrift
  • svenskt medborgarskap eller uppehållstillstånd i Sverige
  • fyllt 24 år
  • möjlighet att arbeta skift enligt schema.

Rekryteringen är just nu stängd. Vid nästa utbildningsstart kommer information att läggas ut här.

För eventuella frågor kan du kontakta oss på: academygbg@transdev.se 

Ansökningsprocess

Hur säkrar jag min plats i Transdevs bussförararutbildning?

Anmäl ditt intresse

Skicka in din ansökan/intresseanmälan till oss, så ser vi till att hålla dig uppdaterad om när nästa utbildningsstart börjar.

Informationsträff

Välkommen på informationsträff hos oss på Transdev. Du kommer vid tillfället att få träffa vårt utbildningsteam samt få mer detaljerad information om utbildningen och vårt utbildningskoncept. Följt av kortare intervjuer på plats för att bättre lära känna varandra.

Kunskapstester

Du får därefter genomgå ett prov i läsförståelse i svenska samt en provkörning tillsammans med våra skickliga instruktörer.

Djupintervju

Du kommer att bli kallad till en djupintervju där vi vill lära känna dig på ytterligare, du får möjligheten att bolla dina tankar och funderingar med oss. 

Referenstagning och hälsoundersökning

I vanlig ordning tar vi även referenser från tidigare arbetsgivare samt bokar in dig på en hälsoundersökning för att säkerställa att du har goda förutsättningar för ditt framtida yrke som bussförare. 

Välkommen till Transdev Academy

Förutsatt att alla delar är godkända samt att vi är en match för varandra, erbjuds du en plats på vår bussförarutbildning. Välkommen ombord! 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor